Onderzoek geeft aan dat een groot deel van IT projecten achteraf niet voldoet aan de verwachtingen.  Opdrachtgevers worden regelmatig geconfronteerd met budgetoverschrijdingen, vertragingen en  minder functionaliteit. In mijn eigen loopbaan heb ik inmiddels ervaring met 50 projecten of opdrachten. Een groot deel is succesvol afgerond.

Het succes van een IT project wordt in een belangrijk deel bepaald door de aanpak, complexiteit en ambities.  Een goede project aanpak en sofware ontwikkelaanpak speelt een belangrijke rol.  Complexiteit en ambitie gaan vaak hand in hand.  Generieke en / of alles omvattende oplossingen kunnen soms tot uniek complexe oplossingen te zorgen. In de realisatiefase lopen deze oplossingen consequent uit de tijd en blijken in de exploitatiefase zeer kwetsbaar en kostbaar te zijn.

Agile ontwikkeling en beheer is een aanpak waarmee complexe en ambitieuze projecten beter beheersbaar gemaakt kunnen worden. In de eerste plaats doordat snel inzichtelijk wordt gemaakt of een oplossing realiseerbaar wordt omdat de risicovolle issues als eerste opgepakt worden. In de tweede plaats wordt de productiviteit van een team snel inzichtelijk. In de derde plaats wordt snel inzichtelijk welke factoren uit de omgeving het project beïnvloeden. Het beheer wordt tenslotte eenvoudig doordat agile teams een grotere focus hebben op kwaliteit.

Agile Consultancy richt zich op het adviseren, coachen en implementeren van een agile aanpak voor software ontwikkeling, business intelligence en beheer. Hier worden de volgende onderdelen aangeboden:

  • Scrum basis training
  • Implementeren van scrum in software ontwikkelprojecten
  • Implementeren van scrum in business intelligence en datawarehouse projecten
  • Coaching van teams, scrum masters en product owners
  • Coaching van managers en business owners
  • Coaching van architecten, business consultants en portfolio planners
  • Coaching van hrm managers

Lees meer over agile consultancyprojectmanagement en ambitie.

 

Comments are closed.

PageLines